ДСТУ IEC 60335-2-47:2013ПРИЛАДИ ПОБУТОВІ ТА АНАЛОГІЧНІ ЕЛЕКТРИЧНІ БЕЗПЕКАЧастина 2-47. Додаткові вимоги до комерційних електричних готувальних казанів Part 2-47. Particular requirements for commercial electric boiling pans
Часть 2-47. Дополнительные требования к коммерческим электрическим готовочным котлам
Цей розділ частини 1 замінити наступним: Цей стандарт стосується безпеки електричних комерційних готувальних казанів, що не призначені для побутового та аналогічного використання, номінальна напруга яких не перевищує 250 В для однофазних приладів, що підключені між однією фазою і нейтраллю та 480 В для інших приладів. Примітка 101. Такі прилади використовують, наприклад, у ресторанах, їдальнях, лікарнях та комерційних підприємствах, таких як пекарні, скотобійні тощо. Цей стандарт поширюється також на електричні частини приладів, що використовують інші види енергії. Цей стандарт також враховує, наскільки це застосовно, загальні небезпечні чинники, представлені такими типами приладів. Примітка 102. Слід враховувати, що:
Примітка 103. Цей стандарт не поширюється на:
Застосовують цей розділ частини 1 з такими уточненнями:
Примітка 101. Номінальна споживана потужність — це сума споживаних потужностей усіх окремих елементів приладу, що можуть бути ввімкнені одночасно; якщо можливо кілька таких комбінацій, то для визначення номінальної споживаної потужності вибирають комбінацію, що дає найбільшу споживану потужність.
нормальний режим роботи (normal operation) Режим роботи приладу за таких умов: Прилад заповнений водою з температурою (15 ± 5) °С до позначеного рівня. Прилади з двома або більше програмами роботи працюють за найсуворішою програмою. Крім того, всі органи керування, якими оперує користувач, установлюють і залишають у максимальному положенні до закипання води або до досягнення робочої температури. Після цього органи керування встановлюють у найменше положення, що підтримує кипіння або робочу температуру. Кришки та ковпаки мають бути на місці та закриті. Двигуни, що входять до конструкції приладу, працюють у запланований для них спосіб у най- суворіших умовах, очікуваних за нормального використання, з урахуванням інструкцій виробника.
Прилад, в якому рідини, які містяться в посудині, нагрівають до точки кипіння, що є частиною процесу готування їжі. Тиск у посудині може перевищувати атмосферний. Посудина може бути фіксованою або перекидною
Готувальний казан, тиск в якому значно не відрізняється від атмосферного тиску
Прилад, що має двостінну посудину, в просторі між внутрішньою та зовнішньою стінками якої є теплоносій, що підігрівається нагрівальними елементами
Прилад, що об’єднує дві готувальні посудини, внутрішня посудина є знімною. Прилад можна використовувати як зі знімною готувальною посудиною, так і без неї
Прилад, в якому нагрівання вмісту посудини досягають способами, які відрізняються від нагрівання теплопровідної оболонки
Найбільший робочий тиск, призначений виробником для частин приладу, що перебувають під тиском
Марковання (позначка) на приладі, що показує найвищий рівень рідини для правильної роботи приладу
Спеціальна закріплена конструкція, що містить устатковання для електропостачання приладів, що встановлюють у з’єднанні з нею.
Застосовують цей розділ частини 1.
Застосовують цей розділ частини 1 з такими уточненнями: 5.5 Доповнення: Випробовування виконують на приладі, що перебуває в нормальному положенні для готування.5.10 Доповнення: Прилади, призначені для монтування в ряд з іншими приладами, і прилади, призначені для кріплення на монтувальній стіні, поміщують у корпус для досягнення захисту від ураження електричним струмом і шкідливого проникнення води, еквівалентного захисту, що досягають у разі монтування згідно з інструкціями, що постачають разом з приладом. Примітка 101. Для випробовування можуть знадобитися відповідні корпуси або додаткові прилади.
| |
| |
Переглядів: 258 | | |
Всього коментарів: 0 | |