ДСТУ EN 1672-2-2001
ДСТУ EN 1672-2-2001
ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ ВИМОГИ ЩОДО БЕЗПЕКИ І ГІГІЄНИОсновні положення
Частина 2. Вимоги щодо гігієни ОБОРУДОВАНИЕ ДЛЯ ПИЩЕВОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ ТРЕБОВАНИЯ БЕЗОПАСНОСТИ И ГИГИЕНЫ Основные положения
Часть 2. Требования гигиены EN 1672-2:1997 FOOD PROCESSING MACHINERY SAFETY AND HYGIENE REQUIREMENTS Basic concepts Part 2. Hygiene requirements Скачати ДСТУ EN 1672-2-2001 1 СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ
Цей стандарт установлює загальні вимоги щодо гігієни обладнання, яке застосовують для підго- товлювання і обробляння харчових продуктів для людини і корму для тварин, щоб унеможливити або звести до мінімуму ризик інфекції, захворювання, шкідливого впливу чи поранення через ці продукти. У ньому зазначено види небезпеки, типові для обладнання харчової промисловості, і описано методи конструювання для унеможливлення або зменшення цієї небезпеки, а також інформація для споживача.
2 НОРМАТИВНІ ПОСИЛАННЯЦей стандарт не установлює види небезпеки стосовно гігієни, які виникають внаслідок використовування засобів для очищання і пари під час експлуатації обладнання тощо, на які поширюється prEN 1672-1:1994. Цей стандарт поширюється на обладнання для харчової промисловості, яке наведено у додатку А та призначено для періодичного, безперервного, відкритого і закритого переробляння, використовуючи всі види енергії для приводу, обігрівання або керування. Примітка. Інші вимоги щодо гігієни містяться в інших Директивах Європейського Союзу (додаток Е). Приклади гігієнічної небезпеки і прийнятні варіанти конструктивних рішень наведено у додатку В. Цей стандарт поширюється головним чином на обладнання, яке виготовлено після надання чинності цьому стандартові. Крім того, вимоги, встановлені у цьому стандарті, можуть бути застосовані для іншого обладнання, яке використовують для переробляння продуктів, якщо виникають аналогічні види небезпеки. Приклади таких груп обладнання для харчової промисловості наведено у додатку С. Цей стандарт містить вимоги з інших стандартів через посилання на ці стандарти із зазначенням і без зазначення року їх видання. Ці нормативні посилання наведено у відповідних місцях у тексті, а перелік стандартів наведено нижче. У разі посилань на стандарти із зазначенням року їх видання наступні зміни чи редакції цих стандартів дійсні для чинного стандарту тільки, коли їм надано чинності. У разі посилання на стандарти без зазначення року видання, дійсне останнє видання наведеного стандарту.
EN 292-1:1991 Sicherheit von Maschinen — Grund begriffe, allgemeine Gestaltungsleitsatze — Teil 1: Grundsiitzliche Terminologie, Methodik
EN 292-2:1991+A1:1995 Sicherheit von Maschinen — Grundbegriffe, allgemeine Gestaltungsleitsatze — Teil 2: Technische LeitsStze und Spezifikationen ENV 1070:1993 Sicherheit von Maschinen — Terminologie ISO 468 Surface roughness — Parameters, their values and general rules for specifying requirements prEN 1672-1:1994 Nahrungsmittelmaschinen — Allgemeine Gestaltungsleitsatze — Teil 1: Sicher- heitsanforderungen НАЦІОНАЛЬНЕ ПОЯСНЕННЯ EN 292-1:1991 Безпечність обладнання. Основні поняття, загальні принципи конструювання. Частина 1. Основна термінологія, методологія EN 292-2:1991+А1:1995 Безпечність обладнання. Основні поняття, загальні принципи конструювання. Частина 2. Технічні норми і їх деталізація ENV 1070:1993 Безпечність обладнання. Термінологія ISO 468 Шорсткість поверхні. Параметри, їх значення і загальні правила для визначення вимог. prEN 1672-1:1994 Обладнання для харчової промисловості. Вимоги щодо безпеки і гігієни. Основні положення. Частина 1. Вимоги щодо безпеки. | |
| |
Переглядів: 420 | | |
Всього коментарів: 0 | |